dimecres, 9 d’abril del 2014

Un èxit de participacióEl passat dissabte 17 de maig, més de 600 educadors i educadores de l'Escola Pia de Catalunya es van aplegar per participar en la XXVI Jornada Pedagògica, a l'Escola Pia Nostra Senyora. El títol era 1714-2014 i en aquest marc, es van celebrar dues conferències. La primera, a càrrec d'en Miquel Puig, antic professor de l'Escola Pia de Sarrià i historiador, que va explicar com era l'escola del segle XVIII, aportant exemples, explicant anècdotes i presentant les bases generals del funcionament de l'escola i el paper del mestre. En Miquel Calçada, comissari de la Generalitat per a l'organització dels actes commemoratius dels 300 anys dels fets de 1714 i antic alumne de l'Escola Pia de Sabadell, va parlar sobre el moment històric en què vivim, el paper que hi juga l'escola i el futur.

Com ja és habitual, el Pare Provincial Jaume Pallarolas, i el Secretari General de les Institucions Educatives, Joan Vila, van dirigir unes paraules als assistents. El Provincial va dibuixar el passat i present de la nostra institució per centrar-se en el futur, tractant de dibuixar les grans línies que no podíem oblidar. En Joan Vila va recordar el moment en què viu el nostre model educatiu, i els nostres reptes.

El director de l'escola, Toni Pérez, va ser responsable de donar la benvinguda i en Jaume Garcia, professor del centre, de fer de conductor de l'acte. Un grup d'alumnes de Batxillerat Artístic van oferir una actuació als assistents. Aquest no va ser el únic toc artístic de la Jornada, ja que aquest any, membres d'un grup de música tradicional la van amenitzar tota l'estona.

Cada any l'Escola Pia de Catalunya organitza aquesta jornada per a totes les persones que treballen o col·laboren en les seves institucions educatives i ho fa en diferents ciutats del territori català. La jornada aprofundeix en un tema concret, relacionat amb l’educació o la professió docent.